Att göra i Falköping

Falköping är en mysig stad, många letar därför efter hyresbostäder i Falköping, men staden är också väldigt uppskattad av andra svenskar och turister. Här kommer en lista på saker att göra i Falköping.

falkoping-horoskop
För den spralliga själen

Skidåkning

Endast 2 kilometer från Falköpings centrum ligger Falköping alpin. Här finns fem stycken roliga nedfarter och fyra stycken liftar. Här kan man åka skidor och snowboard och Falköping Alpin erbjuder även stugor med sovplatser, och värmestuga med fikamöjligheter.

Frisbee Golfbana

I Falköping ligger också en av Sveriges bästa frisbeegolfbanor, här finns både 9- och 18 hålsbana.

Golfbana

Du kan också ta dig ut till Falköpings vanliga golfbana som även den har en 9 hålsbana och en 18 hålsbana.

Tennisbana

För dig med spring i benen kan du också ta dig ut till Falköpings tennisbana, här kan du både inomhus och utomhus köra en rolig tennismatch.

För dig som vill ha lugn och ro

Spa

På Kurorten Mösseberg spa erbjuds ett stort utbud av härliga och avslappnande aktiviteter. Här finns det olika bastutyper, varmare och kallare bad men även ett stort utbud av trevliga behandlingar och en restaurang.

Skogssjön

En annan lugnare aktivitet är att ta sig ut till Skogssjön, här kan man gå på mysiga promenader i naturen och ta härliga bad och simturer i sjön.

Roliga aktiviteter för hela familjen

Odenbadet

I Falköping finns det vissa aktiviteter som passar för alla olika viljor och alla olika åldrar, åk exempelvis till Odenbadet. Här kan man färdas i vattenrutschbanor i olika storlekar och simma i en virvel bassäng. På Odenbadet finns det också säkra lekmöjligheter och badpooler för de allra minsta barnen. Utöver det finns det också bubbelpooler med champagne zon och andra relax möjligheter med olika typer av bastu och avkopplingsrum.

Forntidsby

I Falköping ligger också en av Nordens största forntidsbyar, Ekehagens forntidsby. Här finns det museum, rekonstruerade miljöer hur de forntida människorna levde, kliv exempelvis in i deras boenden. Här kan man ta sig på guidade turer, hälsa på djur, paddla kanot och ta del av god mat och fika. Ekehagens forntidsby passar hela familjen.

Djurpark

Kliv in på Mössebergs djurpark och spendera dagen med alla olika djurarter. Djurparken har fri entré och där inne finns förutom alla djur finns även två lekplatser och här finns också sex stycken grillplatser.

Äventyrsgolf

På Plantis äventyrsgolf kan man spela minigolf med hela familjen på roliga banor.

Vare sig du är turist, redan bor i staden eller kanske letar efter hyresbostäder i Falköping, så är det en mycket mysig stad med stort utbud för aktiviteter.